En annerledes skoledag!

En annerledes skoledag, ikke bare for meg som student ved Norges Helsehøyskole, men også for elevene ved Eiksmarka skole i Oslo! Elevene deltar frivillig i et prosjenkt som heter HOPPLæring. Prosjektet HOPP (Helsefremmende Oppvekst i Horten kommune) er et tverrfaglig kommunalt samarbeid, som skal sørge for å bygge sunn livsstil hos barn og unge, gi bedre læringsforhold, økt trivsel og forebygge livsstilssykdommer og inaktivitet. HOPP består i hovedsak av 3 elementer; fokus på godt kosthold, fokus på fysisk aktivitet og kompetanseheving blant de ansatte.

?Hopplæring? er et av tiltakene i HOPP-prosjektet med formål om å fremme helse, trivsel og læring blant barn og unge i Horten kommune. Norges Helsehøyskole er med på å teste og samle inn data i dette prosjektet, og slik kommer jeg inn i bildet, jeg meldte meg på som frivillig. 

Dagen i dag har gått med på å registrere barna, fylle ut skjemaer, forklare barna ulike kognitive tester på data, registrere høyde og vekt, og til slutt sette på aktivitetsmåler som barna skal gå med i 1 uke. Det er så gøy å se på de minste når de har fått på en aktivitetsmåler rundt livet, de går så stolte med magen frem og viser til alle aktivitetsmåleren :)

Videre skal barne gjennomføre flere kognitive tester, utføre fysiske tester, teste Vo2 max, blodprøver, kartlegge kosthold..... ja det er skikkelig grundige greier!

Jeg syns det er ganske kult å få være med på dette prosjektet, da bedre helse og livskvalitet spesielt blant barn er noe som jeg brenner for og burde være mer prioritert i samfunnet og på skolen!

Vil du lese mer om dette prosjektet? Her er linken!

#skole #student #studentlivet #skolehverdag #annerledesskoledag #hopp #hopplæring #prosjekt #folkehelse #livsstil #barn #nhck #norgeshelsehøyskole #fysiskaktivitet #ernæring #fysiskaktivitetogernæring 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ptjessica

ptjessica

27, Eidsberg

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Jessica, er 27 år og bor i Mysen. Jeg er utdannet PT gjennom NIAK, og jobber nå på TEAM PT i Askim. Høsten 2015 begynner på Norges Helsehøyskole i Oslo for å ta en bachelor i Fysisk Aktivitet og Ernæring. Jeg blogger om trening, mat, hverdagen som student på NHCK og som PT. Er du interessert eller lurer på noe? Kontakt meg på epost: jessica@teampt.no

Kategorier

Arkiv

hits