Frukt-nøtt kuber

Hei spreke leser!

Inspirert av en gammel oppskrift som jeg har delt tidligere her på bloggen, nemlig NØTTEKUBER- lagde jeg en stor batch forrige uke. Denne gangen med en liten vri - jeg hadde med tørket frukt. Det ble så godt! Frukten ga en delikat sødme som passer ypperlig sammen med den salte smaken <3 Det beste med disse kubene er at de er så latterlig enkle å lage! Lag de i kveld og du har noe godt å ha med deg i matboksen i morgen :)
 

Dette trenger du:

 • 230 gram frukt- og nøtteblanding
 • 140 gram havregryn
 • 60 gram kokosolje
 • 80 gram Sukrin Gold
 • 40 gram Sukrinmelis
 • en skvett vann, ca 0,3 dl
 • 2-3 ss honing
 • 1/2  ts kanel
 • Havsalt, gjerne den typen som er flak
 1. Rist nøttene og havregrynene i en tørr stekepanne på middels varme, til det har fått en gyllen farge og lukter godt.
 2. Ha kokosolje i en liten kjele sammen med vann, kanel, sukrin gold og sukrinmelis og honning. La det få et lite oppkok slik at det smelter sammen. Ha det i en bakebolle.
 3. Venn inn nøttene og havregrynene med en slikkepott. Ha blandingen over i en passe stor form med bakepapir, bruk en skje til å trykke blandingen flat og ut i kantene. Strø littegranne havsalt på toppen. Avkjøl i kjøleskap.
 4. Etter noen timer i avkjøling har nøtteblandingen satt seg. Ta ut av formen og del opp i passe kuber med kniv. Kubene oppbevares tørt i en lukket boks med bakepapir.

 

Frukt-nøtt kubene delt opp i mindre biter smaker utrolig godt som topping på kesam/youghurt også :) Håper det smaker!

#treningsblogg #trening #aktivlivsstil #sportylivsstil #mat #matblogg #matinspo #matinspirasjon #matglede #hjemmelaget #sukkerfri #cleaneating #sukrin #snacks #fruktnøttkuber #nøttekuber #oppskrift #sunt #godt #suntoggodt #matpakke #matpakketips #matifarta 

2 kommentarer

Victoria Larsen

28.03.2017 kl.20:01

Ser kjempe godt ut! :D

Maria Turøy

24.04.2017 kl.00:19

Åå, de så digge ut! *bokmerker* :D

Skriv en ny kommentar

ptjessica

ptjessica

27, Eidsberg

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Jessica, er 27 år og bor i Mysen. Jeg er utdannet PT gjennom NIAK, og jobber nå på TEAM PT i Askim. Høsten 2015 begynner på Norges Helsehøyskole i Oslo for å ta en bachelor i Fysisk Aktivitet og Ernæring. Jeg blogger om trening, mat, hverdagen som student på NHCK og som PT. Er du interessert eller lurer på noe? Kontakt meg på epost: jessica@teampt.no

Kategorier

Arkiv

hits