Årets første løp - SENTRUMSLØPET!

Hei og hå! 

Titter innom bloggen i ny og ne, og det er gøy å se at det er noen som leser bloggen min daglig til tross for at det er mange dager/uker mellom hver gang jeg poster innlegg :) 

Førstkommende lørdag stilleg jeg i Sentrumsløpet - det blir årets første løp for meg! Jeg gleder meg skikkelig, jeg er nemlig spent på løpeformen min. Jeg har holdt den ved like gjennom hele vinteren, og trappet opp løpetreninga de siste ukene. I tillegg holder jeg nå ukentlige løpeøkter på Team PT, så jeg er ikke redd for at den løpeformen har blitt dårligere! Jeg håper at den har blitt bedre, det ville vært utrolig stas om jeg slo min gamle pers på 54 minutter nå på lørdag :) 

Jeg har ikke løpt Sentrumsløpet før. så jeg har ikke noe tid å sammenligne med. Jeg føler det blir litt urimelig å bruke tider fra andre løp da det var andre årstider, vær og løype enn på Sentrumsløpet. Slike faktorer har faktisk mye å si for prestasjonen folkens! Det kan jeg skrive om siden :) 

I dette innlegget skal jeg dele noen tips til matinntak før et løp (jeg har skrevet om dette før på bloggen, men greit med litt oppfriskning!).  

"Spesielt mat og drikke er viktig i forkant av et løp. Hva er det lurt å spise dagene før, og på selve dagen før løpet?"

1. Fyll opp karbohydratlagrene. Karbohydrater lagres som glykogen i lever og muskler. Kroppen bruker glykogen som energikilde under fysisk aktivitet - jo høyere intesitet, jo større andel av energien kommer fra glykogen.

2, Rolig på fibermengden. Det kan være lurt å unngå fiberrik mat den siste dagen før løpet. Det kan føre til luft i magen og irritere tarmene under løpingen.

3, Spis det du pleier å spise. Spis mat som du vanligvis pleier å spise og som du veit at du tåler. Å prøve ut en ny indisk restaurant er alltid spennende, men kanskje ikke dagene før selve løpet - man veit aldri om det kan være uheldig. I tillegg kan du spise litt lettere mat, slik at du ikke har så mye tarminnhold på løpsdagen. Når man løper, blir tarmene stimulert til å jobbe, og tyngdekraften drar innholdet nedover rørsystemet. Det finnes ikke verre ting enn å måtte knipe skinkene sammen når man løper fordi man må nr.2!

4, Drikk nok vann. Drikk nok vann eller annen væske. Du er i riktig væskebalanse når ditt urin er lysegult.

 

Siste måltid før løpet bør spises 2-3 timer før startskuddet. Da rekker magen å fordøye mesteparten av maten, og du unngår hold eller bli sulten under løpet. Spis et lett måltid, slik at maten ikke ligger tungt i magesekken.

Et slikt lett måltid kan være:

  • Kornblanding med lettmelk og frukt
  • Havregrøt med lettmelk og juice
  • Grove brødskiver med proteinrikt pålegg
  • Fullkornspasta med kyllling og grønnsaker

1 time før kan du godt spise et lite måltid:

  • Fruktsalat med yoghurt
  • Smoothie
  • Drikkeyoghurt
  • Frukt - banan er super!
  • Juice

Skal du stille i Sentrumsløpet på lørdag? Xoxo Jess <3 #treningsblogg #trening #kondisjonstrening #kondis #sentrumsløpet #sentrumsløpet2017 #løp #konkurranseløp #10km #matogdrikke #kosthold #matføretløp #ptjessica 

Én kommentar

Jeanette

27.04.2017 kl.16:40

Bare å glede seg :) Sentrumsløpet er kjempefint, men vær forberedt på bakker :P

Skriv en ny kommentar

ptjessica

ptjessica

27, Eidsberg

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Jessica, er 27 år og bor i Mysen. Jeg er utdannet PT gjennom NIAK, og jobber nå på TEAM PT i Askim. Høsten 2015 begynner på Norges Helsehøyskole i Oslo for å ta en bachelor i Fysisk Aktivitet og Ernæring. Jeg blogger om trening, mat, hverdagen som student på NHCK og som PT. Er du interessert eller lurer på noe? Kontakt meg på epost: jessica@teampt.no

Kategorier

Arkiv

hits