Oppskrift på PROTEINRUNDSTYKKER med cottage cheese

Hei spreke leser!

Hvis du som sitter foran skjermen nå og leser, er student - jeg håper du hadde en rolig og morsom start på skoleåret :) Jeg startet skoleåret en uke tidligere med å være fadder for 2.års studentene på FAE - og det var en utrolig vellykket og kul tur ikke bare for studentene, men for oss fadderne også. Så kom første skoledag og første forelesning....*booom*! Rett på pensum om statistikk, forskningsatikler og vitenskapelige metoder. Ikke noe kjære mor her nei, rett på arbeidskrav og informasjon om bacheloroppgaven som vi skal levere i slutten av april. jeg og resten av forelesningssalen satt der litt sånn målløse og tenkte "Ja ja, det var DET livet kommende skoleåret . FML". Nei da, når all den informasjonen fikk synke litt inn virker det litt mer overkommelig. 

Selvfølgelig vant lærerne og fadderne over studentene i volleyballturneringen :)

Når fredagen kom var det godt å senke skuldrene litt og pusle litt på kjøkkenet. I en travel hverdag blir det fort til at man spiser alle måltider fra en boks og i farta. Derfor var det utrolig avslappende å ha god tid på kjøkkenet og lage seg en skikkelig god lunsj til etterpå. Mens jeg drakk morgenkaffen min, slang jeg sammen ingrediensene og lagde PROTEINRUNDSTYKKER. Oppskriften er enkel og fremgangsmåten lekende lett, og resultatet fantastisk!

Ingredienser:

  • 250 gram havregryn
  • 300 gram cottage cheese
  • 2 stk egg
  • 1 ts bakepulver
  • en klype salt
  • (evt solssikkekjerner, sesamfrø, linfrø eller annen type frø du liker)

 

Fremgangsmåte:

  1. Kjør havregrynene til et fint mel.
  2. Bland det tørre sammen med det våte til en fast deig. Vil du ha deigen klumpfri for cottage cheese, kan du bruke en stavmikser og kjøre cottage cheese til fin og klatt røre før du blander det sammen med resten av ingrediensene. 
  3. Trill deigen ut til kuler og trykk dem litt flate på et bakepapir.
  4. Stek rundstykkene midt i ovnen med varmluft på 210 grader, i 10-12 minutter til de er gyldne. 

Disse er like gode til frokost, lunsj og kveldsmat, som i matpakka til lunsj og til mellommålltid :) 

#mat #matglede #matinspirasjon #matprat #godt #godtno #suntoggodt #sunt #sunnmat #suntkosthold #hjemmelagetmat #brødbakst #hjemmebakt #suntkosthold #kosthold #næringsrikt #muskelmat #proteinrikt #treningsblogg #trening #treningsglede #treningsmotivasjon #treningsinspirasjon #pt #personligtrener #ptjessica

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ptjessica

ptjessica

27, Eidsberg

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Jessica, er 27 år og bor i Mysen. Jeg er utdannet PT gjennom NIAK, og jobber nå på TEAM PT i Askim. Høsten 2015 begynner på Norges Helsehøyskole i Oslo for å ta en bachelor i Fysisk Aktivitet og Ernæring. Jeg blogger om trening, mat, hverdagen som student på NHCK og som PT. Er du interessert eller lurer på noe? Kontakt meg på epost: jessica@teampt.no

Kategorier

Arkiv

hits