hits

Jeg har IKKE nyttårsforsetter...!

Hei spreke leser - og godt nytt år! Håper du har hatt en fantastisk nyttårsfeiring med fyrverkeri, bobler i glasset og i godt selskap. Jeg feiret nyttårsaften i Oslo og hadde en fantastisk kveld med gamle og nye venner :) 

Nytt år betyr også nyttårsforsetter. De fleste føler vel at med nytt år og blanke ark, må man nærmest også bli et nytt og bedre menneske. "Alle" skal liksom bli sunnere og sprekere, trene mer og spise bedre. Det forventes jo nesten av samfunnet, og en kjapp titt i mediene som florerer av tips nettopp for dette, så virker det som om dette er det viktigste. 

Hva med andre nyttårsforsetter? Eller må man ha nyttårsforsetter? 

Jeg har opp gjennom årene hatt mange nyttårsforsetter, de typiske "gå ned i vekt", "trene 4 ganger i uken", "spise godteri kun på lørdager", og noen av de målene har jeg klart, andre har jeg utover januar allerede glemt, og resterende har jeg TOTALT FEILET. Egentlig er jeg ikke en slik person som blir motivert av mål, jeg liker mye bedre selve prosessen. Så det å ha nyttårsforsetter eller mål er ikke min greie, og derfor velger jeg å ikke ha nyttårsforsetter. 

I stedet prøver jeg noe helt annet! Jeg har bestemt meg for å prøve noe nytt de neste 30 dagene. Hver dag, før jeg legger meg, skriver jeg ned 3 positive ting som skjedde denne dagen. Poenget med dette er å fokusere og sette mer pris på de små gode tingene som skjer i hverdagen, og mindre fokus på negative ting. I stedet for å endre på noe, innfører jeg en ny vane i stedet :) 

Dette kan jo også overføres til trening og kosthold!

Det er enklere å innføre en ny vane enn å endre/fjerne en vane. F.eks så er det enklere å innføre vanen med å fylle halve middagsasjetten med grønnsaker enn å "kutte ut poteter, pasta og ris". Med halve asjetten fylt opp med grønnsaker er det jo mindre plass til potetene, som automatisk fører til at du spiser mer grønnsaker som er bra for kroppen! Med trening kan det f.eks være at man tar 10 knebøy mens kaffen traktes på morgenen. Og etter 30 dager kan man prøve enda en ny ting!

Slik kan man lett innføre sunnere vaner, og ha større sjanse for å fortsette med dem :)

#trening #treningsblogg #livsstil #livsstilsvaner #nyevaner #nyttårsforsetter #pt #ptjessica #personligtrening 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ptjessica

ptjessica

27, Eidsberg

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Jessica, er 27 år og bor i Mysen. Jeg er utdannet PT gjennom NIAK, og jobber nå på TEAM PT i Askim. Høsten 2015 begynner på Norges Helsehøyskole i Oslo for å ta en bachelor i Fysisk Aktivitet og Ernæring. Jeg blogger om trening, mat, hverdagen som student på NHCK og som PT. Er du interessert eller lurer på noe? Kontakt meg på epost: jessica@teampt.no

Kategorier

Arkiv