hits

DIETT - hva de ulike diettene har tilfelles og hvorfor de virker

Hei spreke leser💖

 

Jeg får stadig spørsmål om diett og hvilken som funker best. «Får glutenfritt brød meg ned i vekt?» og «jeg må ned 5kg innen 2 uker, skal jeg kutte ut pasta, potet og ris?»... Nettopp dette temaet tok jeg opp på første veiledningen i kostholdsgruppen forrige uke. 

Det finnes mange ulike dietter der ute, Paleo, Atkins, Raw Food, 5:2 dietten. Listen over dietter er lang, og det kommer stadig nye dietter folk kaster seg over. Om de funker eller ikke, er veldig individuelt. Lavkarbo kan helt fint funke for deg, men kanskje ikke for meg. Hvis du har gått på en diett og oppnådde ønskede resultater, så var det ikke fordi de har en magisk løsning, men fordi den baserer seg på de samme prinsippene alle diettene gjør. That`s why they work!

Disse prinsippene er

  • restriksjon av matinntak
  • kutte ut matvaregrupper
  • skape et kaloriunderskudd

Når man går på en diett, så er det 

  1. Du blir generelt mer bevisst på hva du spiser, uansett om målet ditt er å gå ned i vekt, bygge muskelmasse eller spise mer næringsrikt
  2. Du fokuserer mer på kvaliteten på råvarene. Du velger mat som er mindre bearbeidet, og som inneholder mer proteiner, mer av det sunne fettet, mindre sukker, mindre salt og mindre mettet fett.
  3. Ved å bli mer bevisst på hva du spiser, forbedrer du automatisk vanninntak, næringsinntak som vitaminer, mineraler, proteiner og det sunne fettet. De gode matvanene dannes av seg selv.
  4. Det bidrar til at du får bedre måltidsrytme og fordeling av måltider utover hele dagen. Dette fører igjen til at du har bedre kontroll på appetitten, unngår ulvehunger, cravings, og sprekker.
  5. Sunne matvaner fører til at man danner andre sunne vaner, som bevege seg mer, sove bedre, stresse mindre = sunnere livsstil!

 

Den beste dietten er den du klarer å holde over tid, og som dekker kroppens behov for næringsstoffer, ikke har et for stort kaloriunderskudd, er variert og du trives med😊

Xoxo Jess💖

#treningsblogg #trening #treningsmotivasjon #treningsinspirasjon #kosthold #ernæring #kostholdsveiledning #mat #matglede #sunn #suntoggodt #diett #kalorier #pt #personligtrener #ptjessica 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ptjessica

ptjessica

27, Eidsberg

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Jessica, er 27 år og bor i Mysen. Jeg er utdannet PT gjennom NIAK, og jobber nå på TEAM PT i Askim. Høsten 2015 begynner på Norges Helsehøyskole i Oslo for å ta en bachelor i Fysisk Aktivitet og Ernæring. Jeg blogger om trening, mat, hverdagen som student på NHCK og som PT. Er du interessert eller lurer på noe? Kontakt meg på epost: jessica@teampt.no

Kategorier

Arkiv